Meet the Team: Metty Spelt van WOMEN Inc.

In 2018 is de Alliantie Gezondheidszorg op Maat gestart met als doel van diversiteit de norm in de spreekkamer te maken. Sindsdien is er veel gebeurd en werken we (COC, Rutgers en WOMEN Inc.) intensief samen. Maar wie zijn de mensen achter dit project? Vandaag stellen we Metty Spelt van WOMEN Inc. aan u voor.

In 1979 begon de loopbaan van Metty als kinderverpleegkundige. Vanaf dat punt heeft ze altijd in de vrouwen- gezondheidszorg gewerkt op verschillende functies: van verpleegkundig specialist tot leidinggevende. Sinds 2019 is Metty werkzaam bij WOMEN Inc. als Programmamanager Gezondheid, waar ze terecht is gekomen via de Alliantie Gender en Gezondheid.

Haar praktijkervaring en netwerk in de zorg neemt ze zeker mee in haar rol bij
de Alliantie Gezondheidszorg op Maat. Zo ziet ze dat de gezondheidszorg gebaseerd wordt op standaarden en richtlijnen, die heel belangrijk zijn, maar als zorgprofessional moet je hier ook van af dúrven wijken als de situatie daar om vraagt. “Ook de patiënt/cliënt moet zich bewust zijn dat het om jou gaat in de spreekkamer en dat alle vragen gesteld kunnen worden.”

Binnen het projectteam zit ze de vergaderingen voor en heeft ze een begeleidende rol om alles in goede banen te leiden. Metty werkt met deze Alliantie toe naar een vanzelfsprekende aandacht voor sekse, gender en seksuele oriëntatie bij de eerstelijns zorgprofessionals: ”de bewustwording dat diversiteit aandacht móet krijgen in de spreekkamer.”

De goede samenwerking met het COC en Rutgers helpt enorm met naar dit doel toewerken. Het is dan misschien heel veel werk, maar er zit een goede energie in de Alliantie: “Iedereen heeft zijn of haar eigen inbreng uit eigen deskundigheid: we versterken en verbreden elkaar.”

 

Ga terug naar de Homepage