Meet the Team: Bouko Bakker van Rutgers

In 2018 is de Alliantie Gezondheidszorg op Maat gestart met als doel van diversiteit de norm in de spreekkamer te maken. Sindsdien is er veel gebeurd en werken we (COC, Rutgers en WOMEN Inc.) intensief samen. Maar wie zijn de mensen achter dit project? Vandaag stellen we Bouko Bakkervan Rutgers aan u voor.

Bouko houdt zich al jaren bezig met passende zorg en preventie voor lhbti+ personen. Tot 2012 deed hij dit bij Schorer, waar hij begon als coördinator van het buddy-project voor homomannen met hiv, een aantal jaren manager hulpverlening en preventie was, en later senior beleidsmedewerker werd.

Bij Rutgers is hij Senior Programmamedewerker Zorg en Informatie en vervult hij voor de Alliantie de rol van projectleider vanuit Rutgers. Hij is samen met een aantal andere collega’s bij Rutgers onder meer verantwoordelijk voor de activiteitenlijnen onderzoek, interventie-ontwikkeling en opleidingen. Dit doet hij “om ervoor te zorgen dat iedereen de zorg krijgt die ze verdienen”.

Bouko vindt de focus op zorgprofessionals erg belangrijk en zag wat voor successen er behaald kunnen worden in de samenwerking met jeugdhulporganisatie Spirit die vijf jaar geleden begon. “We hebben in samenwerking een groot onderzoek uitgevoerd onder de medewerkers van Spirit naar welke kennis aanwezig was, juist ontbrak en of de medewerkers zichzelf als deskundig en vaardig beschouwde op het gebied van de zorg voor lhbti+ jongeren. Spirit is toen hard aan de slag gegaan om deze kennis bij te spijkeren en ook te onderhouden, waarmee ze als eerste jeugdorganisatie een Roze Loper kregen in 2018.”

Bouko beleeft veel plezier aan de samenwerking met het COC en WOMEN Inc. en de mogelijkheden die dit sterke netwerk creëert. In 2022 hoopt hij dat de kennis en sensitiviteit bij alle zorgprofessionals aanwezig is en zij voldoende oog hebben voor individuele verschillen in sekse, gender en seksuele oriëntatie, zodat met deze verschillen rekening gehouden kan worden waar dat nodig is.

 

Ga terug naar de Homepage