Meet the Team: Barbara Oud van WOMEN Inc.

In 2018 is de Alliantie Gezondheidszorg op Maat gestart met als doel van diversiteit de norm in de spreekkamer te maken. Sindsdien is er veel gebeurd en werken we intensief samen. Maar wie zijn de mensen achter dit project? Vandaag stellen we Barbara Oud van WOMEN Inc. voor.

Barbara Oud is al sinds het begin, in 2018, betrokken bij de Alliantie Gezondheidszorg op Maat. Eerst was ze betrokken bij de Alliantie vanuit haar functie bij Rutgers en later uit naam van COC Nederland. Inmiddels werkt Barbara voor de derde alliantiepartner, WOMEN Inc. Naast haar werk voor de Alliantie, is Barbara voorzitter van Bi+ Nederland en helpt ze scholen in Purmerend bij het bouwen van een inclusieve omgeving voor lhbti+ jongeren.

Haar rol begon met veel onderzoek. Naarmate de Alliantie groeide, gingen haar werkzaamheden hierin mee: ‘Bij het COC heb ik veel gedaan op jeugdzorg; het veld ontdekken en zoveel mogelijk mensen spreken.’ Hier heeft ze de focusgroepen georganiseerd met de lhbti+ achterban over hun ervaringen met eerstelijnsgezondheidszorg. Nu geeft ze masterclasses en is ze bezig met de ontwikkeling van een e-learning. Daarnaast is ze bezig met het opzetten van een pilot bij de zorggroep Huisartsen Eemland om te kijken hoe je een volledige zorggroep, met 160 huisartsen en daarnaast andere eerstelijns zorgprofessionals, kan ondersteunen bij het bieden van inclusieve gezondheidszorg.

In 2022 hoopt ze dat de Alliantie het thema sekse en genderdiversiteit goed heeft kunnen borgen.

‘We moeten niet denken aan “een klein groepje lhbti+ mensen die behoeftes hebben.” Iedereen heeft een gender, een sekse en een seksuele oriëntatie en dus is het belangrijk dat zorgprofessionals altijd bedenken hoe ze dit meenemen in de zorg die ze leveren. Diversiteit is de realiteit en dat moet het uitgangspunt zijn in de zorg.’

Het leukste aan de Alliantie vindt ze, naast de samenwerking tussen Rutgers, COC en WOMEN Inc., het ophalen van zorg-ervaringen bij mensen. Dit zijn vaak geen fijne ervaringen, maar het kunnen echte eye-openers zijn. ‘Het leukste is het ‘aha’ moment dat zorgprofessionals hebben wanneer ze zich bewust worden van hun eigen vooroordelen.’ Gezondheidszorg op maat betekent dan ook dat iedereen die zorg krijgt die nodig is, ongeacht sekse, gender of seksuele oriëntatie. Als patiënt zou je nooit onzeker moeten zijn over de reactie van je dokter wanneer jij vragen hebt over vrouw zijn; over homo zijn; over trans zijn. ‘Zo had ik vroeger bij mijn eigen huisarts nooit het gevoel dat ik serieus werd genomen. Er werd niet echt geluisterd naar mijn ervaringen en klachten en dit had sensitiever gekund.’

Ze vindt het erg mooi om te zien hoe lhbti’ers voor dit thema op de barricades gaan staan en hoe het thema daardoor steeds meer wordt besproken. Je kan er niet meer omheen. ‘Doordat zorgprofessionals hun collega’s helpen, verspreidt de kennis over inclusieve gezondheidszorg als een olievlek.’ Zo kreeg een POH Somatiek een patiënt die wilde stoppen met roken, maar vooral ook met veel gender vragen kwam. Ze verwees de patiënt naar een transgender organisatie uit de regio, voordat ze met haar patiënt aan de slag ging met het stoppen met roken. Hierover sprak ze met haar collega’s, en die bleken deze trans organisatie niet te kennen. Door gesprekken over deze thema’s te voeren met collega’s, doen steeds meer mensen kennis op over diversiteit. Op die manier kunnen we er gezamenlijk voor zorgen dat diversiteit de norm zal worden in de spreekkamer.

Ga terug naar de Homepage